Z ustvarjanjem projekta Time4IT (Time for Immersive Telepresence) poskušamo spodbuditi sodobnejšo kulturo izobraževanja na področju varnosti in zdravja pri delu v Evropi. S partnerji si prizadevamo, da bi v poklicnem izobraževanju in usposabljanju ponudili nove možnosti, ki bi ustrezale potrebam učiteljev in sodelujočih, saj je splet povzročil velike spremembe v možnostih usposabljanja.

Glavni cilj projekta je omogočiti priložnosti za avtentično izobraževanje skozi učni načrt in učno okolje, umeščenim v kontekst resničnih življenjskih situacij. Ustvarjamo priložnosti za posredovanje vizualne zaznave časovno ali prostorsko oddaljenega resničnega okolja sodelujočemu, ki se nahaja na drugi lokaciji.

Projekt Time4IT je partnerstvo med Latvijo, Španijo, Litvo in Slovenijo. Ekipa je dobro uveljavljena in ima velik potencial za doseganje rezultatov projekta na najvišji ravni. Menimo, da partnerstvo izboljšuje inovacijske zmogljivosti, ki so potrebne za izvajanje projektov in jih ni mogoče vedno doseči z lokalnim sodelovanjem. Poleg tega, s partnerji delamo z vrsto pristopov, ki so edinstveni v vsaki državi, zato bomo učinkoviteje združevali rezultate, ki povečajo potencial projekta.

Kaj počnemo sedaj?

Ustvarjanje projekta poteka nemoteno in uspešno naprej. Razvoj virtualnih prostorov je v teku, saj smo zaključili s pridobivanjem celotnega materiala (predvsem slik in video posnetkov), ki ga potrebujemo za izdelavo spletnih virtualnih vsebin. Po aktivnem iskanju različnih podjetij in obrti, ki so pokazali željo po sodelovanju na področju zdravstva, lepotne industrije, logistike, proizvodnje hrane in pijače ter socialnega dela, smo zbrali ves material za oblikovanje spletnih virtualnih prostorov in tako tudi pridobili ideje za razvijanje vsebin, ki se nanašajo na področje dela v različnih industrijah. To bo tudi vodilo korake naprej, saj bomo ustvarjali različne vpoglede v vsakdanje načine in izzive, s katerimi se lahko soočimo na delovnem mestu. Po zaključku s pripravo virtualnih okolij, bo sledil pomemben del projekta, to je prevod celotnega dela v nacionalne jezike, v našem primeru so to slovenščina, španščina, litovščina in latvijščina.

Namen našega dela je, da se boste lahko na lažji način (tudi v slovenskem jeziku) izobraževali o varnosti pri delu, ki je v vašem interesu in tako tudi na preprost način preizkusili pridobljeno znanje, ki ga boste razvili skozi raziskovanje virtualnih prostorov.

Več informacij lahko najdete na: https://time4it-project.eu

Mogoče bi vas zanimalo tudi ...

 • 28. aprila, 2023

  USPEŠNO NAPREJ

  Danes je zadnji dan našega čudovitega ustvarjalnega potovanja projekta Time4IT. Zahvaljujemo se našim odličnim partnerjem iz Latvije, Litve in Španije za uspešno zaključeno delo ter [...]

 • 20. aprila, 2023

  Dostopnost do vsebine in izobraževanja

  Pri projektu Time4IT, kjer smo ustvarili izobraževalna virtualna okolja za vključevanje varnosti in zdravja pri delu, smo s spletnim seminarjem stopili z zaključno fazo našega [...]

 • 7. aprila, 2023

  Zaključno srečanje s partnerji v Mariboru

  Projekt Time4IT, katerega namen je vključevanje varnosti in zdravja pri delu v izobraževanje, se zaključuje, zato želimo zabeležiti uspešno delo in trud, ki smo ga [...]